شرح مختصر
در دسامبر ۲۰۱۹ میلادی انتشار یک بیماری ویروسی در شهر ووهان چین گزارش شد. عامل این بیماری یک نوع ویروس جدید و تغییر ژنتیک یافته از خانواده کرونا ویروسها با عنوان SARS-COV-2 بود که بیماری کووید-۱۹ نام گذاری گردید. متاسفانه، این ویروس به دلیل قدرت سرایت بسیار بالا به سرعت در کل جهان انتشار پیدا کرد و تقریبا طی زمانی اندک (کمتر از چهار ماه) تمامی کشورهای جهان را آلوده نمود (زو، وی و نیو[1]، 2020).
از علائم شایع این بیماری میتوان به تب، سردرد، خستگی، درد عضلانی، خلط و سردرد اشاره کرد. این بیماری سبب تنگی نفس، افزایش ضربان قلب و مشکلات معده – رودهای میشود. 80% بیماران دارای علائم خفیف و یا بدون علامت میباشند و ئر 15% موارد علائم به قدری شدید است که به اکسیژن نیاز دارند و 5% موارد به تهویه مکانیکی نیاز دارند (داشراث، وانگ، لیم، لی، بیسواز[2] و همکاران، 2020).
از گروههای در معرض خطر میتوان از زنان باردار نام برد. با توجه به شیوع این بیماری احتمال ابتلای زنان باردار زیاد میباشد. بیش از 100 میلیون زن باردار در سراسر جهان در معرض ابتلا به کووید-19 هستند و در سیاستها و راهبردهای بهداشت عمومی، زنان باردار به عنوان جمعیت پرخطر در نظر گرفته میشوند (ریاحی، 1399). تغییرات فیزیولوژیک در سیستم قلبی و ایمنی زنان باردار آنان را مستعد عفونتها و هایپوکسی میکند. یک پنجم زنان باردار در اواخر بارداری به علت پرخونی و غشای مخاطی حلق و بینی دچار احتقاق و آبریزش بینی میشوند که علائم کویید – 19 را میپوشاند و آنان را ناقل بیماری تبدیل میکند (گینچنگ، جین، لینگلینگ، لی، ایکسگان، ویهو[3] و همکاران، 2020).
در مورد تاثیر بیماری کووید-19 بر حاملگی اطلاعات محدود است. با توجه به یک سری از گزارشها شدت بیماری در اکثر زنان باردار خفیف و یا متوسط است و حاملگی عامل ابتلا و یا تشدید بیماری کووید – 19 نمیباشد، ولی گزارشهای دیگر حاکی از این است که در برخی از زنان در سه ماهه دوم و سوم بارداری بیماری کووی-19 با ایجادعوارض قلبی و ریوی منجر به مرگ شد (گالاقر و مندلویس[4]، 2020). اپیدمی کرونا عوارض روانشناختی را برای زنان باردار ایجاد کرده است و سبب استرس و اضطراب در آنان شده است. استرس و نگرانی با مشکلاتی مانند پره آکلامیسی، افسردگی، افزایش تهوع و استفراغ بارداری و زایمان زودرس، وزن کم زمان تولد همراه است (نصرالهی و گلی، 1399).
بر اساس یافتههای مطالعات، افزایش سطح نگرانی و استرس در طی حاملگی باعث افزایش مسمویت بارداری، افسردگی بارداری، میزان تهوع و استفراغ در دوران بارداری، زایمان زودرس، ایجاد بچه کم وزن و حتی نمره آپگار پایین میگردد. طرح فاصلهگذاری اجتماعی و برخی محدودیتهای تردد و قرنطینهای از دلایل اصلی است که میزان اضطراب و نگرانی را در اغلب مادران باردار در طی انتشار بیماری کووید-۱۹ افزایش میدهد (فکاری و سیمبار[5]، 2020). مطابق یافته های تحقیقی که در کشور چین انجام شده افسردگی زنان باردار در طول شیوع بیماری کووید- ۱۹ افزایش یافته بود (وو، ژانگ، لیو، دان، لی، فان[6]). از طرفی مادران باردار که نیاز به حمایت های عاطفی بیشتری دارند ممکن است به دلیل محدودیتهای اعمال شده به دلیل شیوع ویروس کووید-۱۹ این حمایتها را به دلیل کاهش ارتباط با خویشاوندان خود از دست بدهند. همچنین به دلیل تشدید و استفاده زیاد از مواد بهداشتی و شویندهها امکان مسمویت در این افراد افزایش مییابد. حتی در مواردی برخی از مادران باردار به دلیل ترس از ابتلا به کووید-۱۹ ممکن است برای پیگیری وضیعت خود و جنین به متخصص مربوطه مراجعه نماید. از این رو در مواردی گزارش شده است که به دلیل نگرانی ها و اضطراب بیش از اندازه، برخی از مادران باردار خواستار ختم بارداری و سزارین انتخابی هستند. نهایتا، برخی از مادران باردار نگران فرزندان خود پس از زایمان برای غربالگری و واکسیناسیون در شرایط شیوع بیماری کووید-۱۹ می باشند (شهیاد و محمدی، 1399).
عنوان : | پایان نامه اثربخشی تنظیم هیجانی بر عوارض روانشناختی پس از زایمان زنان باردار مبتلا به کرونا |
تعداد صفحات: | 105 صفحه |
قالب: | word و قابل ویرایش |
قیمت: | فقط 99000 تومان |
قوانين و مقررات سايت مي باشد . |
کليک جهت خريد کالا ، به منظور پذيرش
ایرانی داک مرجع تخصصی دانلود پایان نامه، پروپوزال و تحقیقات دانشجویی در ایران است. شما می توانید جدید ترین پایان نامه، پروپوزال ، پرسشنامه و تحقیقات دانشجویی ایرانی داک را در این باره مطالعه کنید. |
توجه ، توجه خیلی مهم : لطفا ایمیل خود را بدون www وارد کنید و از درستی ایمیل خود مطمئن باشید زیرا یک نسخه از فایل علاوه بر نمایش بعد از پرداخت، به صورت خودکار به ایمیل شما ارسال می گردد.
بعد از پرداخت آنلاین توسط کارتهای بانکی تحت شتاب لینک دانلود فایل بصورت اتوماتیک برای شما آزاد و نمایش داده می می شود و همچنین اگر در هنگام خرید ایمیل خود را وارد کرده باشید یک نسخه از فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.
راهنمای دانلود :
ابتدا بر روی گزینه خرید در بالا کلیک کنید سپس نام و ایمیل خود را در کادر وارد و بر روی گزینه ”خرید “ کلیک کنید.
سپس با انتقال به سامانه پرداخت و انتخاب گزینه ؛ پرداخت از طریق درگاه های بانکی؛ بانک صادر کننده کارت خود را انتخاب و با پرداخت وجه ،لینک فایل مورد نظر به ایمیل شما بلافاصله ارسال می گردد.
جهت راهنمای پرداخت اینترنتی اینجا کلیک کنید