بروزترین پروژه های ایرانی داک
خانه » پایان نامه » پایان نامه شبیه‌سازی عددی ناپایداری دیواره‌ی چاه به روش المان محدود
پایان نامه شبیه‌سازی عددی ناپایداری دیواره‌ی چاه به روش المان محدود

پایان نامه شبیه‌سازی عددی ناپایداری دیواره‌ی چاه به روش المان محدود

دسترسی انسان‌ها به منابع وسیع انرژی موجود در زیر زمین موجب شکوفایی اجتماعی و اقتصادی عظیمی در جهان شده است. حفاری چاه تنها راه دسترسی به منابع هیدروکربنی زیرزمینی می‌باشد، بر همین اساس مطالعات زیادی ذر زمینه‌ی عملیات حفاری بهینه انجام شده است. انجام عملیات حفاری نیاز به انتخاب مته‌ی مناسب، گردش سیال حفاری برای انتقال خرده‌های حفاری و غلبه بر فشار سازند و همچنین اعمال وزن روی مته برای انجام حفاری با سرعت مناسب دارد. در این بین اما مشکلاتی نیز در هنگام عملیات حفاری ممکن است ایجاد شود. گیر کردن رشته‌ی حفاری[1]، بریدن لوله‌ها[2]، سرعت کم حفاری، فوران چاه[3]، ریزش دیواره‌ی چاه و … از جمله مشکلاتی هستند که در حین عملیات حفاری ممکن است رخ دهند. یکی از مهم‌ترین مشکلات عملیات حفاری، ناپایداری[4] دیواره‌ی چاه است.

مته دارای ساختاری دایره‌ای است و چرخش آن نیز کاملا باعث ایجاد مسیری یکنواخت و استوانه‌ای می‌شود. ناپایداری چاه دقیقا به حالتی اطلاق می‌شود که به دلیل شکستگی در دیواره یا ریزش دیواره، شکل چاه از حالت استوانه‌ای خارج شود. ناپایداری دیواره‌ی چاه مشکلات زیادی برای عملیات حفاری ایجاد می‌کند. بطور مثال ایجاد شکستگی در دیواره موجب هرزروی شدید سیال حفاری می‌شود. ریزش دیواره نیز عاملی است که می‌تواند باعث گیر کردن رشته‌ی حفاری، از دست رفتن حفره و همچنین عدم انتقال خرده‌های حفاری به سطح شود. تمامی این مواردی که اشاره شد موجب اعمال هزینه‌ی اضافی بر عملیات می‌شوند بنابراین کنترل پایدار ماندن دیواره‌ی چاه یکی از موارد کلیدی در عملیات حفاری است. موارد زیادی در میادین داخلی ایران وجود دارد که ناپایداری دیواره موجب از دست رفتن حفره و حتی از دست رفتن چاه شده است که میلیون‌ها دلار هزینه‌ی جانبی برای شرکت‌های نفتی در پی داشته است.

مطالعات زیادی شامل مدل‌سازی، شبیه‌سازی و آزمایشگاهی در زمینه‌ی پایداری دیواره‌ی چاه انجام شده است. اولین گام برای بررسی پایداری چاه این است که عوامل تاثیرگزار بر آن به طور کامل شناخته شود تا بتوان مهم‌ترین عوامل را تحت کنترل قرار داد. طبق آنچه در پژوهش‌های پیشین عنوان شده است می‌توان گفت که این عوامل به دو بخش قابل کنترل و غیر قابل کنترل تقسیم می‌شوند. قطر مته، محل نصب پاشنه‌های جداری[5]، وزن سیال حفاری، افزودنی‌های گل، مسیر چاه[6]، سرعت حفاری و … از جمله عوامل قابل کنترل هستند. در سوی دیگر نوع سنگ، تنش‌های زیرسطحی[7]، سازندهای شکاف‌دار، خصوصیات مکانیگی سنگ و … در مجموعه‌ی عوامل غیر قابل کنترل قرار می‌گیرند.

عنوان : پایان نامه شبیه‌سازی عددی ناپایداری دیواره‌ی چاه به روش المان محدود
تعداد صفحات:  98 صفحه
قالب:   word و قابل ویرایش
قیمت: فقط  99000 تومان

کليک جهت خريد کالا ، به منظور پذيرش قوانين و مقررات سايت مي باشد .
ایرانی داک مرجع تخصصی دانلود پایان نامه، پروپوزال و  تحقیقات دانشجویی در ایران است. شما می توانید جدید ترین پایان نامه، پروپوزال ، پرسشنامه و  تحقیقات دانشجویی ایرانی داک را در این باره مطالعه کنید.

توجه ، توجه خیلی مهم : لطفا ایمیل خود را بدون www وارد کنید و از درستی ایمیل خود مطمئن باشید زیرا یک نسخه از فایل علاوه بر نمایش بعد از پرداخت، به صورت خودکار به ایمیل شما ارسال می گردد.

بعد از پرداخت آنلاین توسط کارتهای بانکی تحت شتاب لینک دانلود فایل بصورت اتوماتیک برای شما آزاد و نمایش داده می می شود و همچنین اگر در هنگام خرید ایمیل خود را وارد کرده باشید یک نسخه از فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.

راهنمای دانلود :

ابتدا بر روی گزینه خرید در بالا کلیک کنید سپس نام و ایمیل خود را در کادر وارد و بر روی گزینه ”خرید “  کلیک کنید.

سپس با انتقال به سامانه پرداخت و انتخاب گزینه ؛ پرداخت از طریق درگاه های بانکی؛  بانک صادر کننده کارت خود را انتخاب و با پرداخت وجه ،لینک  فایل مورد نظر به ایمیل شما بلافاصله ارسال می گردد.

جهت راهنمای پرداخت اینترنتی اینجا کلیک کنید

banksLogo1

 

درباره‌ی ایرانی داک

avatar
ایرانی داک پایگاه علمی سالم در زمینه پروپوزال، پایان نامه، مقاله، پروژه و تحقیقات دانشجویی در مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای می باشد؛ با افتخار به اینکه عملکرد تخصصی، پژوهشگری ، احاطه بر موضوع ، توجه به اصول، ضوابط و معیار های علمی ، دانش روز ، توانمندی حرفه ای، آن تایم بودن و پذیرش مسئولیت کامل مشاوره پروژه ها و تحقیقات متقاضی از ویژگی های عملکردی متخصصین کارآزموده این مجموعه علمی ـ فرهنگی است.

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*


× 8 = پنجاه شش